ENGLISH

Galeriler

Haberler

GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ POSTASI ŞUBAT 2015

25.02.2015

Değerli meslektaşlarım;

 

            Bu yönetim kurulunun son GR Postası ile tekrar sizlerle birlikteyiz. Artık yönetim kurulumuzun faaliyet süresinin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son GR postası yayınlandıktan sonraki süreçteki faaliyetlerimizden bahsederek söze başlamak istiyorum.

Daha önce ilkini düzenlediğimiz ve yoğun ilgi ile karşılanan Temel Girişimsel Radyoloji Kursu’nun ikincisi yine aynı içerikte ve interaktif olarak gerçekleştirildi. İkinci kursumuzun da ilkini aratmayan bir başarıya ulaştığını gözlemledik.  Daha sonra yaptığımız; “Toplantı yeri”, “Bilimsel program içeriği”, “Tartışmaya ayrılan zaman” ve “Sunumların kalitesi” gibi parametrelerin sorgulandığı değerlendirme anketinin sonuçları da gözlemlerimizi doğruladı. Özellikle Girişimsel Radyolojiye ilgi duyan asistan ve genç uzman arkadaşlarımıza yönelik olarak alanımızın temel konularının öğretilmesi hedeflenen bu kursların, sonraki yönetimlerce de geleneksel olarak devam ettirilmesini dilemekteyiz.

Uzun süredir planladığımız diğer bir faaliyetimiz İleri Girişimsel Radyoloji Kursları oldu. İlk kez düzenlenen bu kurslarda, aşağıdaki 3 kurs ardışık olarak birlikte verildi.

  1. Girişimsel Radyolojide hasta/klinik yönetimi kursu
  2. İleri düzey nonvasküler Girişimsel Radyoloji kursu
  3. İleri düzey vasküler Girişimsel Radyoloji kursu

Bu kursların Temel kurslardan farkı, ağırlıklı olarak Girişimsel Radyolojiyle uğraşan uzman arkadaşlarımıza yönelik olması ve ileri düzeydeki konularımızın gözden geçirilmesiydi. Bu kurslarda da, Temel kurslarda olduğu gibi, dersler yine interaktif bir şekilde anlatıldı. Gerek kurslar sırasında, gerekse daha sonra gerçekleştirdiğimiz anket sonuçlarına göre büyük beğeni toplayan bu kurslar, bizler için moral kaynağı oldu. Diğer yandan çok yoğun programa rağmen dersleri büyük bir dikkatle izleyen ve yoğun soru ve katkılarla oturumları interaktif hale getiren genç arkadaşlarımız bizlere gelecek için umut verdi.

İleri Girişimsel Radyoloji Kursları, aynı zamanda üyelerimizin “Türk Girişimsel Radyoloji Diploması” sahibi olmaları için düşünülen şartların bir parçasıdır. Bu nedenle ilk kurslar birlikte ve yoğun bir program içinde verilmiştir. Bundan sonraki kursların bölünerek yapılması planlanmıştır.

Bu vesile ile “Türk Girişimsel Radyoloji Diploması”ndan da bahsetmek istiyorum. Girişimsel Radyoloji alanında yeterliliği gösteren bir “Türk Girişimsel Radyoloji Diploması” verilmesi için önce yeterlik kurulu yönergemiz hazırlanmış, daha sonra da Yeterlik Kurulu seçilmiştir. Yeterlik Kurulu’muz da bu diplomanın verilme kıstaslarını belirlemiştir. Yüksek standartlı olarak hazırlanan bu kıstaslarla 200’den fazla üyemiz bu diplomayı almaya hak kazanmıştır. Diplomamızın değerini artırmak üzere bazı kurumlarla yazışmalarımız devam etmektedir. Bunların sonucuna göre diplomalarımızı yıllık toplantımızda vermeyi hedeflemekteyiz. Ancak bununla ilgili belge eksiği olan üyelerimizin bunları en kısa zamanda tamamlamaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Belge eksiği olan arkadaşlarımızın diplomalarını almaları maalesef mümkün değildir.

Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizden sonra, biraz da önümüzdeki yıllık toplantımızdan bahsetmek istiyorum. Bu sene, yeni bir oturum şekli olan “videolarla konular”ın çok ilgi çekeceğini düşünmekteyiz. Anlatılması istenen bir işlemin videolar ile sunulması ve işlem basamaklarının bu sırada gerçek zamanlı olarak anlatılması hedeflemiştir. Ayrıca bu toplantımızda yabancı konuşmacılar yerine ABD’de yaşayan meslektaşlarımızı ağırlıklı olarak davet etmemizin nedeni, onlarla genç meslektaşlarımızı tanıştırmaktır. Onların başarı hikâyelerinin genç arkadaşlarımıza yol gösterici olacağını ümit etmekteyiz.

Son olarak, yıllık toplantımız sırasında yapılacak Olağan Genel Kurul'dan bahsederek sözlerimi tamamlamak istiyorum. Yönetim ve denetleme kurulları'nın yeniden seçileceği bu genel kurula katılımınızı bekliyor, seçim sonuçlarının hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

10.Yıllık toplantımızda görüşmek dileğiyle, sevgi ve saygılarımla.

 

TGRD yönetim kurulu adına

Prof. Dr. M. Halil Öztürk

TGRD Başkanı